na úvod www.ekoskola.cz
www.rodicevitani.cz




Výlet 3.B do Království perníku

9.6. 2021 jsme se vydali k Perníkové chaloupce pod Kunětickou horou.

A jak to prožívaly děti:

Od Zelené brány jsme se vydali pěšky kolem Labe a povídali si. Prošli jsme Brozany a lesem, pak už jsme uviděli hranice Království perníku. Tady jsme si dali svačinu. A začala prohlídka. Nejprve jsme se šli podívat na Jeníčka a Mařenku, soutěžili jsme a prošli temným lesem. A pak nám Ježibaba ukázala, jak dělat perníčky. Prošli jsme také nebem a peklem a už jsme byli z Perníkové chaloupky venku.
Vydali jsme se na Hrad Kuňku a tam jsme se naobědvali, na louce jsme hráli hry, ale začalo pršet.
To už jel autobus a jeli jsme domů. Konec.

Zuzka Laurynová

---------------------------

Autobusem číslo šest jsme dojeli k Zelené bráně a odtud jsme šli pěšky sedm kilometrů. Po cestě byla spousta krásných míst, kde by bylo skvělé třeba i přespat. Až jsme došli do Perníkové chaloupky, kde stál takový podivný pán, který napětím ani nemrkal. Ale najednou ožil a přivítal nás v Království perníku. Tam jsme viděli Jeníčka a Mařenku za mřížemi, měřili jsme si prsty v prstoměru a všichni jsme měli hubeňoura. Vedle v místnosti jsme si prohlédli velikánskou perníkovou chaloupku a skutečně byla z opravdového perníku. Pak jsme se vydali na cestu k Ježibabě a s Markem jsme měli tu čest vzít Ježibabě koště. Viděli jsme i peklo a tady jsme se podepsali do tajemného sešitu. Když jsme čekali na autobus domů, tak strašně pršelo a dokonce padaly i kroupy. A školní výlet byl super a byl beztak nejlepší.

Evča Gobernacová

---------------------------

Nejdřív jsme jeli autobusem a pak jsme ušli sedm kilometrů, dokud jsme nedošli k Perníkové chaloupce. V té byla Ježibaba a měla vousy, takže jí bylo 750 let. Byla tam moc krásná prohlídka perníku a dokonce jsme i viděli, jak se pečou. Mohli jsme si je koupit. Potom jsme šli na Kunětickou horu do velkého kopce a potkali jsme kozy. Po cestě zpátky nás potkala průtrž mračen a kroupy a to byl konec výletu.

Ondra Dubina

---------------------------

Všichni jsme se setkali v 7. 30 před školou. A pak jsme šli na zastávku a čekali na autobus. Vystoupili jsme u Zelené brány a dál jsme pokračovali pěšky, ušli jsme 7 až 8 kilometrů a došli jsme k Perníkové chaloupce. Tam jsme si dali přestávku na jídlo. A koupili jsme si tu perníčky jedlé i nejedlé. A pak nás tam takový hodný pán provedl, dával nám různé otázky, prošli jsme strašidelným lesem a potkali jsme Ježibabu. Ale byla to hodná Ježibaba. Výlet pokračoval na Kuňku a pak už jsme jeli domů.

Nellča Fajtšáková

---------------------------

Devátého června jsme byli se školou na výletě v Perníkové chaloupce. Vyšli jsme od Zelené brány a ušli jsme podél Labe sedm kilometrů. Cesta nám trvala hodinu a půl přímo až k Perníkové chaloupce.
Tam jsme se nasvačili a pak jsme šli na její průzkum. Prošli jsme tu strašně strašidelným lesem a viděli Ježibabu. Bylo to super.

Anetka Jiroušková

Edita Havránková