18.listopadu jsme dorazili do ekocentra Oucmanice.
Jako první jsme se šli ubytovat. Pokoje byly většinou po pěti a vypadaly moc útulně. Pak jsme si dali výborný oběd a šli pracovat. V prvním programu jsme si povídali o tom, co to je tým, co má tým obsahovat a jak se v něm chovat. Pak jsme se dozvěděli, že naším hlavním tématem bude plýtvání jídlem a ekologie. Poté jsme si dali výbornou večeři a šli jsme hrát městečko Palermo.
Druhý den bylo ještě více zajímavých programů. Například jsme si povídali o změně klimatu a plnili různé úkoly. Jedna z nejlepších věcí, co nás potkala, byl kocour, kterého jsme pojmenovali Felix. Líbil se hlavně paní učitelce Ehlové, která nám ho nechtěla moc půjčovat ).
Další dny jsme měli spoustu činností a debat na různá témata o planetě a zdraví, jako třeba míchání čajů, sázení stromů, vaření a pečení ze zbytků, práce na statku atd. Z Oucmanic si tak odvážíme dva vlastní projekty, na které se zaměříme ve škole. První bude workshop Vaření ze zbytků a druhý pak výroba kuchařky s názvem Zbytky patří na talíř, kde budou různé recepty jak vařit více efektivně a bez plýtvání. Školu v přírodě jsme si moc užili a budeme na ni dlouho vzpomínat.
Jako první jsme se šli ubytovat. Pokoje byly většinou po pěti a vypadaly moc útulně. Pak jsme si dali výborný oběd a šli pracovat. V prvním programu jsme si povídali o tom, co to je tým, co má tým obsahovat a jak se v něm chovat. Pak jsme se dozvěděli, že naším hlavním tématem bude plýtvání jídlem a ekologie. Poté jsme si dali výbornou večeři a šli jsme hrát městečko Palermo.
Druhý den bylo ještě více zajímavých programů. Například jsme si povídali o změně klimatu a plnili různé úkoly. Jedna z nejlepších věcí, co nás potkala, byl kocour, kterého jsme pojmenovali Felix. Líbil se hlavně paní učitelce Ehlové, která nám ho nechtěla moc půjčovat ).
Další dny jsme měli spoustu činností a debat na různá témata o planetě a zdraví, jako třeba míchání čajů, sázení stromů, vaření a pečení ze zbytků, práce na statku atd. Z Oucmanic si tak odvážíme dva vlastní projekty, na které se zaměříme ve škole. První bude workshop Vaření ze zbytků a druhý pak výroba kuchařky s názvem Zbytky patří na talíř, kde budou různé recepty jak vařit více efektivně a bez plýtvání. Školu v přírodě jsme si moc užili a budeme na ni dlouho vzpomínat.
Třída 7.C




















