na úvod www.ekoskola.cz
www.rodicevitani.cz




Lyžařský kurz 8. ročníků

Čenkovice 2022

Protože se v loňském roce z důvodu covidových opatření nemohl uskutečnit lyžařský kurz, uspořádali jsme pro žáky 8. ročníků lyžařský kurz v letošním roce.

Kurz se konal od 14. do 18. února v Čenkovicích ve Ski areálu Buková hora. Díky ideálním sněhovým podmínkám se výcvik uskutečnil v plném rozsahu. Absolvovali jsme nejen sjezdařský, ale i běžecký výcvik. Sjezdovky byly krásně vysněžené a upravené běžecké tratě splňovaly podmínky nejen pro začátečníky, ale i pro pokročilé lyžaře. Všichni zvládli několikakilometrový okruh kolem Bukové hory. Sjezdařský výcvik probíhal na modré Čenkovické sjezdovce, kde si ti zkušenější „rozjezdili“ a začátečníci naučili základním dovednostem. Nikdo se nezalekl ani sjezdovek a pohledu do údolí Červené Vody a ti nejzdatnější si uměli poradit s červenou sjezdovkou na druhé straně Bukové hory. Za to velká pochvala. V závěru kurzu bez problémů všichni zvládli závod na běžkách.

Celotýdenní soutěž prověřila znalosti žáků nejen ze sportovní, ale také ze zeměpisné a regionální oblasti. Skoro jasné, slunečné a příjemné počasí pokazila pouze půldenní velká vichřice s deštěm. Odpoledne jsme ale již všichni závodili na běžkách. O tom, jaká panovala nálada, vás přesvědčí pár fotografií.

Veliké díky patří všem instruktorům
– M. Drašarové, P. Fiale, A. Luksové a D. Šverákovi a také zdravotnici M. Neubauerové.

K. Svobodová, vedoucí LVV